Ta blog je nadaljevanje bloga Jona gre v Ninive (KLIKNI). Namenjen je iskalcem Gospoda, ki jim je bil omenjeni blog všeč in koristen, in so 'preštudirali' vsaj ključne zapise: št. od 20 do 25; št. 28, ter vse nad 33, z najpomembnejšim, zaključkom: GOSPODOVA POSLANICA ZA NOVI ČAS (KLIKNI) - skupaj s komentarji. Vesel bom komentarjev, vprašanj, spoznanj ali navdihov takšnih skrajno redkih iskrenih duš.

Vsekakor priporočam branje zapisov od 1. naprej, ker se sporočila navezujejo in dopolnjujejo.

nedelja, 17. september 2017

72. Zabluzena Stična in kam gre Živa Voda

slika: splet 
20.9.17, sre.

Kar bom napisal, ni namenjeno tistim, ki so s Stično zadovoljeni, ampak tistim, ki čutijo, da tam nekaj ne štima. Ostali naj ta tekst prezrejo.

Današnji zapis bo sveta resnica, a bo mnoge prvi hip prizadela. Sicer si tega ne želim niti malo, a rad bi, da razumete, kako potekajo resnične stvari, kako pa zmotne in s tem lažne. Prosim mladino in ostale, da mi ne zamerite govoriti po Božje, seveda s pomanjkljivostmi, ki jih kot bedni črv imam.

Videli bomo, da je program Stične mladih narejen po človeško, ker današnja mladina sicer sploh ne bi prišla, če bi bila stvar speljana po Božje. Dotaknili se bomo enega samega ključnega momenta duhovne vadbe, o katerem večina še slišala ni, še najmanj pa današnja duhovščina, četudi vse to ve, na neki teoretični in akademski ravni.

Kaj je 'zasluga' (vrednost)?

Po angleško 'merit', po japonsko 'eko'. Kaj je to? Kaj je to, kar pri sveti maši pride, če je resnična, in se lahko prenese v drug namen? In pri resnični molitvi seveda tudi, kaj šele pri duhovni askezi.

Ko sem par let na Vzhodu trdo vadil duhovni asketizem, pod vodstvom razsvetljenega učitelja, smo imeli - menda šestkrat letno plus dvakrat po en mesec posebej - zelo intenzivne eno-tedenske duhovne vaje, ki pa so bile tudi hud napor za telo. Kakorkoli, takrat sem spoznal, da so učiteljeva nenehna opozorila, da ti tak intenzivni teden dni vadbe prinese neko 'zaslugo', ki pa jo lahko hitro izgubiš, resnična. In res, opažal sem, po kakšnih štirih dnevih, da je v mojega duha in telo prišlo nekaj živega, neka sila Življenja. Večina kolegov tega ni nikoli doživela, kot so mi povedali. A sam mislim, da so bili vendarle deležni kakšnega deleža. No, ta sila ali kaj je to, ta blagoslov, zasluga ali merit, eko, pride po precejšnjih iskrenih naporih, zbranosti ali molitvi. V tisti veji duhovnosti, kjer sem bil takrat, so eko na koncu vsake 'maše' posvetili tistim, ki so prosili zanj, to je za kakšne umrle podpornike templja, če pa te potrebe ni bilo, SO GA VRNILI NAZAJ, v 'maternico' Razsvetljenja. Pa vendar ga je nekaj vedno ostalo tudi pri meni. In učitelj je to videl, in bil dokaj zadovoljen z menoj.

Kaj nas je pred vsakim intenzivnim tednom ali mesecem duhovni učitelj opozarjal? Da bo ta 'zasluga' prišla na nas, če bomo res popolnoma iskreni, ENOSRČNI. In ta zasluga prihaja tudi na vsakogar, ki živi za uresničevanje Prve Božje zapovedi:

Ljubi Gospoda, svojega Boga, z vsem, kar si: z vso silo srca, duše, misli in telesa.

Jasno je tudi, da je 'zasluga' mnogo večja, če je zbor množičen, in je v njem dosti res iskrenih. No, učitelj pa je opozarjal,

naj tudi po koncu vadbe ostanemo v enakem stanju zbranosti in dostojnosti, da bo blagoslov ostal z nami in nam pomagal na Poti h končnemu Spoznanju.

Kajti, povem vam: ta višek notranjega življenja, ki pride, če smo iskreni in enosrčni, nas po koncu vadbe ali molitve spodbudi: k velikemu čvekanju, odvečnemu krohotanju, objemanju drugih, sproščenejšemu grehu, ker ni več 'aresta' - in v dnevu ali dveh se vse IZGUBI, ker vse vržemo v brezno vsakdanjega življenja in norenja. Učitelj pa nas je opominjal:

Ostanite v dostojnosti in zbranosti, ostanite v tihoti, zadržanosti in molitvi. Pojdite v tej posvečeni zbranosti domov, in tam nadaljujte duhovno vadbo, sadove le-te pa uporabljajte za dobro, ne pa za svoje užitke in zlo.

Program 'Stične mladih' pa …

… je klasična človeška zabloda: najprej delo, potem pa veselica. Ljudje čez dan trdo delajo, da se lahko ponoči stiskajo med rjuhami - to je glavni smisel običajnega človeškega življenja.

A oboje je samo uničevalec naše človeške energije, ki je sicer namenjena iskanju Boga.

Če pogledamo vsakdanje človeško življenje, je enako živalskemu: hud boj za ustvaritev družine, hud boj za zgraditev gnezda ali brloga, potem pa 'nagrada': spati, žreti in seksati. Enako je s težkim garanjem naroda, ki se na koncu konča na veselicah, te pa izpijejo še zadnje moči, ker se končajo v zapravljanju denarja, plesu, opoju, vpitju, petju, objemanju in seksanju. Ali navijanju. Takšen je urnik živali in ljudi, ki Gospoda ne iščejo z vsem, kar so.

Tukaj si poglejte urnik 'Stične mladih':


Kot vidimo: nekaj programov, fuzbal, kosilo, maša, žur in mamon.

To je vse človeško, a ni Božje, zato od mladine, ki se NAVADI na tak ritem življenja (enak delavsko-veseljaškemu), najbrž ne bo kaj dosti Božjih ljudi v Ljubezni z Gospodom. Od teh 6000, ki naj bi jih bilo letos v Stični, bo morda le eden vsaj malo svetniški, ostali pa sicer ne bodo pogubljeni (kakšen tudi), ne bodo pa Odrešeni. Kaj takim dušam ostane drugega, kot vice? Je to kakšen dosežek? Kdor je vice videl, vam pove: strašne so!

Kot vidimo, je Stična mladih narejena ravno obratno od tega, kar nas opominja Učitelj: kar, po nekem uvodu, prinese sveta maša, je potem popolnoma onečaščeno in zavrženo za norenje, kateremu je edini cilj LASTNO UŽIVANJE V SKUPINI. Pravzaprav gre na koncu vseh koncev za zavestno ali podzavestno iskanje primernih spolnih partnerjev. Takšno je pač zemeljsko življenje, kjer Gospod ni v centru, ampak smo mi sami sebi. Na kratko: 

Imeti žur po sveti maši, je grešno življenje. Amen. 

Sveti Duh in kaj Mu smrdi

Recimo, da kristjani lahko rečemo, da po iskrenih delavnicah in sveti maši pride Sveti Duh, ali pa Voda Življenja, ter nam resnično, po Gospodovi Milosti, odvzame dušna bremena, ki so posledica grešnega življenja. Od tega OLAJŠANJA in priliva Moči, smo naravno veseli, in postanemo gobezdavi, nepremišljeni, zaletavi in plesoči. Od tu do opazovanja drugih teles in enkratnosti samega sebe pa je le še korak. Od njega naprej se z nami spet hrani hudi-skriti-kosmati-perverzni. Zato je res: če nismo pazljivi, Sveti Duh ne more bivati z nami, ker sveto k svetemu teži, in Svetemu greh smrdi.

In tako ta izgubljena mladina ostane brez blagoslova. Ker je žur na koncu pravzaprav bistvo vsega druženja. To opazujem že leta dolgo. Jezus Gospod je sveti Brigiti Švedski pojasnil, da skozi sveto hostijo sicer vstopi v telo takega grešnika, a mu že z jezika pobegne nazaj, ker se mu gnusijo takšne duše. In seveda takšna zblojena duša čez čas začuti, da z Bogom nima kaj dosti, zato Ga zavrže še bolj; če pa ostane v občestvu, je tam le zaradi jemanja koristi od soudeležencev. To pa je potem društvo, ni pa Cerkev v Svetem Duhu.

Na te stvari opozarjajo svetniški vodniki in dobrotniki: ne postani gnusen, ker bo Božja 'zasluga' pobegnila od tebe, in ostal boš bedak in bednik. Za razliko od svetnikov in svetniških ljudi, ki bi se po sveti maši vljudno poslovili, in v tihi molitvi odšli domov, polni Svetega Duha, tam to zbranost na Gospoda še povečevali, in potem delili enormne količine Žive Vode svetu okoli sebe - v olajšanje in v Zveličanje.

Morda so trije duhovniki v Sloveniji, ki to razumejo. Zagotovo to razume tudi četrti, gospod-zaslužni-in-molčeči-in-modro-kimajoči iz Stične, a ker on molči, bodo Cerkve prašne in prazne in le občasno bo v njih kak žur. Takšno druženje pa je od padlih, ker je enako drogiranju - v cerkev pridejo le, ko je tam žur oziroma množica, glasba in hrana, sicer pa take duše nimajo nobenega stika z Živim Gospodom, ki je Jezus Kristus, dajalec Miru in Sladkosti v srcu.

Kdo od 'Stične mladih' je resničen iskalec Gospoda? Tisti, ki se je po sveti maši v tihoti srca ODPOVEDAL oz. izmaknil norenju. Takšno dušo je Gospod opazil. In blagoslov je ostal z njo. 

Pa Bog nam pomagaj, in prosim Te, blagoslovi bralce z razumevanjem poti Žive Vode, ki jo pretakaš na iskrene. Amen.



71. Zvodniki in Gospodove zmage

17.9.17, čet.

Včeraj sem bil opozorjen, da bo tisti psihik Derren Brown (ki sem ga že omenjal v zvezi s priložnostjo/srečo), imel oddajo o spreobrnitvi neverne ženske. No, prižgal sem TV, naš program, da vidim to čudo.

Takole je bilo, na kratko: bila je ženska, ki ni verjela v Boga, po mesecih predpriprav jo je povabil na pogovor v nekakšno cerkev in pri njej uporabil vse zvijače psihike in 'čarovništva': tapkal je po mizi ob omembi čustev, da je naredil t.i. 'sidro', jo spraševal o njenem očetu, čustvih do njega itd … Potem jo je za minuto ali dve pustil samo, in ji rekel, da lahko vstane in si ogleda cerkev. Ko je bila sama, je vstala, in tisti hip jo je zadela velika Božja Ljubezen, avtentično se je zjokala od Milosti, in se opravičevala Gospodu.

Potem se je 'hudič' vrnil. Počasi ji je razložil, da ne potrebuje VERJETI V PRAZNOVERJE - v ozadju je na razpelu visel Gospod Jezus Kristus - in ji pojasnil vse postopke, s katerimi je v njej vnaprej programiral razcvet določenih čustev. Vse je torej le v njenem in njegovem umu. Ko jo je vprašal, kako zdaj gleda na dogodek, je dejala, da se je vanj pritihotapilo nekaj umetnega. No, to umetno je - hudič.

Analiza

Hudič je strašno iznajdljiv in umetelen; pozabi pa, da ga Gospod lahko uporablja po Svoji volji, kadar želi. Ženska je le ženska, in 'nekaj umetnega' jo je zmotilo, pa vendar, videl sem, da je glavnina izkušnje Svetega le ostala v njej, kljub kimanju svetovnemu čarodeju, pred kamero.

Ker kak ničvredni Božji črv lahko včasih vidi duše, sem še sam uporabil Božjo diagnostiko psihe in stanja duše, in pogledal njuni duši, na današnje zgodnje jutro. Najprej si poglejmo žensko:

Njena duša se nahaja tam, kjer mora biti, kadar imajo ljudje srce odprto in se začenjajo dotikati bistva samih sebe, to je svoje vezi z Izvorom, ki je Gospod. Poleg tega je prišla skozi Prva vrata na Poti, in je trenutno tam, kjer je večina iskrenih duhovnikov. Njen dušni dolg je zmeren, kar je pokazatelj povprečnih iskrenih vernikov. Njen duh je v stanju razumskih vernikov, kar kaže na študij Nauka in začetek trdne vere. Skratka: ženska je prestopila Prvi prag in vstopila v predprostor Gospodove Cerkve v duhu.

Poglejmo si še 'zvodnikovo' stanje:

Nahaja se v svojem črevesju, kar kaže na nekakšen boj za preživetje; nahaja se v svetu živali/prepirljivih demonov (asur), kar pomeni, da je povsem neveren in zato bojevit, razdražljiv, kajti to je običajno stanje tistih, ki ne sprejemajo Boga, zato jim ostane samo še obupen boj za prevlado in preživetje. To se zgodi vsem, ki želijo sami biti bogovi. Seveda je ta sposobni psihik mali bog, ker ima neke sposobnosti, ki jih imajo tudi pol-bogovi, a žal so pol-bogovi še vedno delno vezani na materialni svet in zato neodrešeni. Svetniki so Božji, pol-bogovi pa so Gospodove sluge, ki pa delujejo v materialnih svetovih, in ljudje za posvetne cilje molijo in žrtvujejo njim. Kar je seveda napaka, kajti Najvišji je Gospod, in če kaj potrebujemo, lahko prosimo kar Njega. Rezultat bo malce drugačen, a bo pravi za naš napredek na Poti Domov. Naš Dom so nebesa, Nebeško Kraljestvo; dom kajnov, ki želijo vladati svetu sami, pa ostaja Zemlja. Ta pa takšne duše počasi ali hitro vodi proti peklu, ker jih okuje v svoje verige materialnosti.

Čarovnikov dušni dolg je zelo velik, veliko breme je to, in je že na meji tistega deleža, ki dušo začne po peklensko črvičiti. To se zgodi vsem, ki ne Ljubijo Gospoda. Njihove duše so težke, obložene s skalami grehov. Iz tega stanja jih lahko reši samo Božji služabnik, ki se mu priklonijo in ga poslušajo. DRUGE POTI NI.

Morda pa kdo tale tekst prevede dotičnemu psihiku, in mu da PRILOŽNOST Odrešenja?

slika: splet
Sklep

Brezmejno je število zvodnikov duš, ki to počno vede ali nevede. Le kdo uide vsem tem pastem, se je spraševal sveti Anton Usmiljeni, in iz Neba je prišel glas: ''PONIŽNOST!'' Kdor torej nima ponižnosti pred Stvarnikom Nebes in Zemlje, vseh vidnih in nevidnih stvari, je na poti v velikansko trpljenje. V enakem stanju je tudi veliko kristjanov, katolikov, ki sicer redno hodijo k maši, a njihov duh je nenehno na preži, da zadosti svojemu pohlepu in podobnim boleznim.

Razlaga

Poglejmo zdaj, kaj se je ženski zgodilo. Karkoli je Brown počel z njo, ni vedel, da ga, neznalca kot je, lahko uporablja Gospod, s ciljem, da izgubljeno dušo ženske približa k Sebi. Kako to gre?

Kot prvo, je v ozadju visel Gospod in stvar se je dogajala v nekakšni cerkvi, čeprav morda to ni bila. Imel sem občutek, da je čarovnik želel perfidno povezati katolištvo in praznoverje, ju razkrinkati, ter izpostaviti SVOJE umetnije ter 'moč svojega in njenega duha'. Kaj pa se je v resnici dogajalo? Tole:

Vsakdo od nas ima v sebi Božjo iskro Življenja, to je Naddušo. Če ta iskrica, ki pa je izjemo močna, zapusti telo, oseba takoj umre, in ne more jo oživeti nobena znanost in tolpa nevernih brihtnežev v belih haljah, četudi trdijo, da smo bitja samo skupek kemije in fizike. A še enega živega komarja ali travne bilke niso uspeli ustvariti, ker v njih ni duše. Ti fantasti, ki zanikajo obstoj večne duše, so torej večni nategovalci tistih, ki ne sledijo Nauka. In od tega dobro živijo.

Bog Oče je torej nenehno prisoten v nas, in nam nenehno šepeta o Poti Domov. Če pa mi, ki imamo svobodno voljo, tega nočemo slišati, Gospod v nas UTIHNE, ter nas samo še OPAZUJE. Opazuje nas, nam izpolnjuje naše ničeve želje, a nas NE VODI VEČ AKTIVNO, ampak le še s svojo tiho prisotnostjo, ostalo pa prepusti trpljenju, ki pride kot posledica naših zmot. A On za to trpljenje ni odgovoren, četudi je bil tako dober, da nam je izpolnil naše bolestne želje. Odgovorni smo sami.

Enako je v duši 'zvodnika' s Poti, in v duši ženske, glavne tarče tokratne oddaje. Gospod nas torej vodi od znotraj; od zunaj pa nas želi zbuditi skozi Cerkev, Nauk Svetega pisma, svetnike ter Božja znamenja ob poti. In skozi tale blog. In duhovne vodnike. Kadar oseba začne poslušati Božji glas v sebi, začne biti pozorna na zunanje vodstvo Boga, in Oče ji pošlje še duhovnega vodnika. Ta ženska je bila naivna in iskrena, zato je Brownu zaupala, čeprav je bil 'lažni guru'. Kaj se zgodi tistim, ki v veri ne iščejo sebičnih dobitkov zase, ampak iščejo Gospoda: četudi padejo v roke lažnim gurujem in duhovnikom in magikom, jih bo Gospod vseeno vodil k Sebi in jih na koncu rešil.

Mar ni Oče zakrknil možgane faraonu, da je lahko rešil izraelski rod iz sužnosti Egipta? Prav tako je storil, da je Brownu začel kapljati 'drek na možgane', zato, da je mnoge od nas utrdil v veri in tisto žensko približal k Sebi. Gospod mnogokrat uporablja neumneže in celo zlobneže, da očisti duše svojih sledicev in jih pritegne k Sebi ter Odreši. A za Njegove neprostovoljne pomočnike mraka reče (Matej 18,7 in 23,13):
         
Gorje svetu zaradi pohujšanj! Pohujšanja sicer morajo priti, toda gorje človeku, po katerem pride pohujšanje!
  
Toda gorje vam, pismouki in farizeji, hinavci, ker pred ljudmi zaklepate Nebeško Kraljestvo. Vi sami namreč ne vstopate, tistim, ki bi radi vstopili, pa ne dovolite vstopiti.

Strašna je usoda tistih, ki so zvodili druge duše s Poti h Gospodu! Takšne duše se lahko rešijo večnega trpljenja izključno samo, če spoznajo svoje zlo, in se predajo sveti osebi in v vsem izpolnijo njegova navodila. Samo v tem primeru jim Gospod oprosti. Kajti Gospod rad odpušča, a zelo nerad tistim, ki druge vodijo na pot brezverja. Kajti takšni so se pregrešili zoper Svetega Duha. Marko 3,29:
         
Kdor pa preklinja Svetega Duha, vekomaj ne bo dosegel odpuščanja, ampak ga bo greh večno bremenil.

Če že Derren Brown nima Božjega strahu, ker jaha na valu svojih sposobnosti in navideznih 'uspehov', ga imej vsaj ti. Kajti Gospod je Usmiljen in je Dober, a je tudi strašen v svoji vsepojavnosti. Na koncu zgodbe o Jobu, Bog Jobu objasni svoje moči in ga vpraša, ali on sam zmore kaj takega. Job odgovori:

Z ušesom sem slišal o Tebi,
a zdaj Te je videlo moje oko.
Zato odstopam in se kesam
v prahu in pepelu.

To je vzorec takojšnjega Odrešenja: kdor se vrže Predenj in Mu prepusti svoje življenje ter Ga prosi za vodstvo, so mu vsi grehi takoj odpuščeni, Gospod ga osebno vzljubi, varuje, in ga varno vodi Domov. Tudi z Jobom je bilo tako.

Reši se, kdor se  more in kdor se hoče!

Če bo gospod Brown kdaj tole prebral, bo to dokaz, da mu Gospod nudi PRILOŽNOST. On sam, Derren Rjavi, je oznanil nauk o sreči, ki da pride le, če zgrabimo PRILOŽNOST. Kar je res. Zdaj pa je na Gospodovi volji in njem samem, ali bo PRILOŽNOST zgrabil in se rešil, po Gospodovi Milosti.

Posnetek oddaje na YouTube:












24 komentarjev:

  1. Hvala za pojasnila Jona in babici je bilo odgovorjeno ... Gospodovi predani so živi in kreativni, življenja reka čez njih vre in Gospodovo Učenje zlije do ljudi, hvala tudi za 71. čiv. Z veseljem ga prebrala in je pritegnilo pogledati oddajo, jo danes popoldan pogledala. Opremljena z razlago čivka šla pred ekran, videla maga Rjavega, kako »izgrajeno«, samozaverovano deluje in še druge zavaja. Izgrajeno - da mu lastni sistem idej in domet njegovega delovanja še ni bil kaj veliko poteptan.

    Gospod je Dober in tudi Vsemogočen in v vsem Največji. Če kdo misli, da Ga lahko prevara ali nadigra, bo nadigran, ker zadnji adut je pri Gospodu v rokavu. In tako je Gospod storil s to oddajo in voditeljem in ne samo v eni situaciji, vsaj v dveh - k Sebi je pritegnil to žensko, ki je sprejela seme vere in začutila Milost. In še čez ta blog je prelil dogajanje v oddaji v Božje Učenje.

    Vidi se na posnetku, kar je Jona napisal; kljub ženskinemu zadržanemu kimanju magovi razlagi, je njena duša v notranjosti kričala, da ve, Koga je začutila.

    Kdo je bil sedaj v tej zgodbi iznajdljiv? Angleži imajo še boljši izraz – resourceful.

    Trenutno sem v situaciji, ki terja od človeka biti iznajdljiv, poslušati kakšen nasvet in zaupati v Gospoda. Potem pa akcija in opraviti brez tarnanja. Ob tem pa ne gre pozabiti na zalogo in obnavljanje energije, kar pomeni dosti počivati. Ker ko ta gre, pridejo čudne meglice in velike oblice, in nemirni svet začne zamakati kot dež danes po tej deželi. O, ljubi Gospod, kje Si ...

    Hvala Tebi Jezus in Tvojim, ki živega Gospoda govore in uče, lepo nedeljo, pravijo, da bo še precej vrvelo, se okoli žoge vrtelo danes zvečer, m.

    OdgovoriIzbriši
  2. Pozdravljena m! Ja, sem po molitvi prižgal radio in so rekli, da Dončič teče sam čez vse igrišče kot kak mulc, in je koš dal.

    Prav govoriš: materialno življenje je vodeno tako, preko čarovnice materialnosti, da uničuje človeško energijo, ki je namenjena hoji po Poti in za Kristusom:

    - iskanje užitkov,
    - boj z težavami svojega telesa in uma,
    - boj z težavami, ki nam jih počno druga bitja,
    - boj s težavami muhaste narave,
    - boj z lastno samopomembnostjo,
    - boj z demoni in hudičem, ki nas zalezuje ...

    Stara smrt se nam kaže v obliki mlade nasladne spolnosti, ki je uničevalec energije, istočasno rodi otroke, in začne se boj zanje ... Pol pa hiša, avto, izleti, oblekce, krožki, smuče, kolesa, mopedi, bazeni ...

    Tako hudi poskrbi, da nam uplahne človeška moč, namenjena odkrivanju Poti Domov. Primer: komu crkne hladilnik ali avto ali pralni stroj, in takoj je okupiran samo še s tem problemom in takrat popolnoma pozabi na veselenje Gospoda.

    Zakaj pa misliš, da so bili sveti puščavniki in samostani? Zato, da se človeška energija ohranja za iskanje Boga, ne pa za zapravljanje za svoje nasladne ničevosti in nesmiseln boj za moč in ugled.

    Napisala si: "O, ljubi Gospod, kje Si ..." To je veliko razočaranje za Jono: malo težav, pa si že izgubila sled? Ga ne vidiš več? Pri Joni je seveda popolnoma obratno: več težav, več Boga.

    Strezni se torej, očitno si na 'muhi' strašnega lovilca ohlapnih duš.

    Pa pravijo teološki pripovedniki, da je Zveličanje brezplačno, ker je Gospod tako zelo Usmiljen. Lažnivci so ... Poglej m, ki je že skoraj Gospoda gledala, zdaj pa zdihuje, drugim v korajžo, kje da je Gospod ...

    Manjka vam Božje Moči.

    Prižgal zdajle telefon-radio: "Ni strahu, ni oklevanja ... Velikanska prednost slovenske reprezentance ... Srbi so se na hitro vdali ... konec ena polčas ..."

    Vsaj nekaj Slovencev, ki ne omahujejo iz dneva v dan.

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala Jona za spodbuden odgovor, ta le še utrdi in poveča odločenost v boju z ničevostmi sveta in se usidrati v Božjem v težjih situacijah, ki priplavajo po površini. Ta stavek si vtrem v kosti: več težav, več Boga …

    In ko pridejo takšne in drugačne ovire, to sedaj jemljem kot trening, kje so še šibke točke, kje se še mora skorigirat in kot si povedal, hvaležno sprejmem – delati na Božji Moči. In ko to človek v srcu naredi, vlije trdnost, da se bodo stvari dobro odvile. Gospod blagoslavlja, ko sledimo in zaupamo in to se zazna.

    Hvala Tebi Gospod, ko nas preko Svojih učiš, s konkretnimi napotki - in praaaksa! Pri tem pa Tebe Gospod veseliti in Tvoje, lep dan želim, m.

    P.S. Videla en del tekme, Slovenci včeraj do konca potegnili, levjesrčno se borili; danes v prispevkih slišala izjavo enega tekmovalca: »Bog nas je nagradil in Bogu hvala.«

    OdgovoriIzbriši
  4. hieronim piše:
    Hvaljen Jezus Kristus !!
    Hvala. Jona, za namig k ogledu čarovnika. Ko sem prvič prebral čivk, mi ni bilo nič jasno. Potem ogled oddaje, pa še enkrat branje. Sam in brez tvoje razlage, bi bil moj zaključek precej drugačen. Polno detajlov. Sedaj pa, … moja skromna pamet je tudi opazila, da se je čarodej malo presenetil. Mislil je, da bo ženska le za hip začutila nekakšno milost ali kaj, te pa se je Sveti Duh RESNIČNO dotaknil. Možak je hotel z dobro naučeno tehniko dokazati, da je vera le kratkotrajna iluzija, rezultat pa je bil čisto drugačen. Mogoče pa tudi njemu Oče daje znamenja…. ? Zelo hitro je na koncu oddaje opravil analizo dogodka. Nevarna igra, polna človeškega ega.
    Še nekaj sem danes opazil poleg komentarja našega športnika, kar je opazila tudi m : naš kapetan je po koncu igre nosil križec za vratom !! To je videlo par milijonov ljudi !! Bog me je uslišal. Ko sem zvečer molil in opazoval pred tem to evforijo okoli tekme, sem imel le eno misel: naj nekdo od zmagovalcev, kdorkoli že zmaga, pokaže ali pove, da je bilo to opravljeno LE z Božjo pomočjo in gre zahvala LE Njemu. In se je res zgodilo. Do solz.
    O, Bog je živ in povsod ! Hitim v center. Naj se zgodi Tvoja volja ! h.

    OdgovoriIzbriši
  5. Kom. k 69 čivku.
    Jona BOGLONEJ za napotke jih bom upoštevala............

    Kom. k 70 čivku; Jona malo me moti tvoje gledanje na družino in otroke. Imeti otroke je velika odgovornost, vzojitih ji v poštene ljudi in dobre kristjane, pa velik trud. Zato ne morem sprejeti, da bi OČE to prezrl. Res pa je, da je težje živeti svetniško, kot v samskem stanu, ker te toliko stvari odvrača od zbranosti.

    BOG z vami.
    babica.

    OdgovoriIzbriši
  6. Pozdravljeni vsi trije! Delal po kapricastih zapovedih občine, da bo cmera vesela.

    - M: še vedno brez Boga? In tisti, za katerega pišeš, da se je Bogu zahvalil, je bil najbrž srbskega rodu, bi se znalo predvidevati ...
    Ne vtiraj si težav v kosti, samo Boga :)

    - Ja, hieronim, nosil je križec, a to še ni vse: Srbi pišejo, da je nosil srbski križec, pa po srbsko je prste dvigal, zato so praktično ONI zmagali. Žal pa gre koljana v Si.
    Saj so praktično vsi veliki svetovni šampioni Gospodu hvaležni, kot naš Marcos Tavares - Marko. Pri takih naporih brez Boga ne gre daleč.
    Pa Gospod naj te vodi tam, kamor greš - juhuhu!

    - Babica, tebe moti Jezus Kristus. Vzemi malo Evangelij v roke in preberi Njegove besede glede družine. In začni ločevati med religijo in Evangelijem. O tem pišem ves čas. In ne boš verjela, kako za svoje otroke poskrbijo prasice in prasci v gozdu, pa medvedka (ta je samohranilka) - le redko katera zgrajena človeška starševska veličina jim je kos. A žival žal ne doseže nebes.

    Namesto da vprašaš, in mi daš priložnost, da še tisoč-stotič pojasnim, samo poveš, da ti gre nekaj v nos. Na koncu pa mi daš popolnoma prav, zato ne rabim pojasnjevati. Zmeda. Poskušaj zaznati, da Jona tukaj piše drugače od duhovščine in tvojih človeških teženj, ker piše o Zadnjem koraku na Poti Domov. Ta korak je enak tistemu, ki ima pred seboj samo še nekaj ur ali dni življenja. Bo takrat peljal deco v živalski vrt in na pico???? Sankat? Poštevanka? Rojstni danček? Nove hlačke? Risanka?

    Ko sem videl, kaj ljudje počno, ko kdo da koš, sem pomislil, kako zelo je jalov moj napor tukaj. Malo slabega vremena, pa že kolebate? Kaprice ne peljejo v nebesa, ljubi moji, ampak samo Ljubezen do Gospodovih Besed in življenje po Njih.

    Aleluja!

    Pa lep pozdrav prijatelji, nadaljujte, tja v večnost. Gospod je Vse.

    OdgovoriIzbriši
  7. Dragić: "Hmmm, ko sem bil na klopi in imel krče – nisem se mogel več premikati –, sem pogledal gor in prosil: Daj nam moč za ti dve minuti! Potem so udarili Prepelič, Blažič, Anthony, Vidmar, Nikolić. Fenomenalno."

    OdgovoriIzbriši
  8. hieronim piše:
    Hvaljen Jezus !!!
    Bil sem tam, našel trgovino in prodajalko. Pristopila je, prijazna, precej utrujena in polna skrbi mi je delovala, vendar se je trudila in mi vse razložila. Ko sem plačal, sem ji kot mimogrede dal svetinico z podobo svete Favstine: ''Lej, jaz pa ti dam tole ! Nima kaj škodit !'' Vzela jo je v roke, jo pogledala in ne da bi pomislila je dobesedno, takoj in spoštljivo odgovorila: '' O, hvala, očitno to res potrebujem. '' Začutil sem, da je Sveti Duh močno prisoten, bilo je nekam ''domače''. Sekundo. Potem je vstopila druga stranka, ki NI prišla slučajno, jaz pa sem odkorakal do avta. Ko sem se usedel, je stekla solza, veliko Milost sem začutil in v prsih je kar gorelo. Ne znam opisati.

    Pred tem sem bil dobre pol ure v cerkvi, pa nisem imel tega namena. Vedel sem že preje, da brez Gospoda in Jone ne bo šlo, da ne bo in ne more biti. Prosil sem Ga, naj ji odpre srce Zanj, naj me uporabi in naj Ga ne osramotim.
    Hvala Ti, Ljubi Jezus. Bodi milosten do te duše in naj spozna Tvojo Veličino !

    Hvala, Jona, na zaupanju. h.

    OdgovoriIzbriši
  9. Hieronim, smejim se od veselja, da si zamešal štacuno in daroval Gospoda drugi duši! Aleluja! To pa je štos; kako Gospod vodi norce, ha ha!! Možgane nam zmeša, da duše reši! Saj smo kot pijanci - da pijancem Gospoda ponudimo!

    Ja, samo norci so lahko Veselo Novico razširili po svetu.

    Nadaljuj, najdi svoj način. Jona ni nič, glej, kaj dela Gospod, in to VSE skozi že davno vnaprej pripravljeno Previdnost.

    ALELUJA!!

    OdgovoriIzbriši
  10. Dobro jutro! Moram se smejati, ko se spomnim. Hieroniom bo spet utihnil za kar nekaj dni? Napišem o moškem - hieronim najde žensko. Napišem o alkoholu - on vidi utrujenost in zaskrbljenost, pa je že zadovoljen. Potem žensko kar tika, in reče: JAZ (jaz, jaz) TI dam tole. Torej ni bil glasnik, ampak rešenik. Zdaj je tu problem: nastal je osebni odnos, zaradi katerega bi se bilo dobro izogibati tistemu delu mesta, če je človek pameten. In prav to je ta tragedija Cerkvenega življenja: komopanjonstvo, še preden kdo sploh sreča Gospoda v Živo in se Spozna z Njim v Živo in začne tako Živeti in razmišljati: po Božje. Komentatorji Petrovega prekrška, ko ga je Jezus s satanom naslovil, pisarijo, da moramo razmišljati po Božje, in Jona to skuša dopovedati, a ne gre: ljudje imajo v sebi EN DRUG PROGRAM, kompanjonstva, v katerem sva JAZ in TI, in najina ENKRATNOST (z njo drug drugega 'odrešujeva').

    Božji način pa je povsem drug: sam zreti v Gospoda in drugim kazati Gospoda, a to na tako intenziven način, da nas in osebe tedaj NI. Je samo Gospod. Kot je bil te dni samo Dragič - le kdo je med njegovimi napadi in koši tedaj mislil nase???? Enako je pri Gospodu.

    Religija daje prva oznanila o Gospodu, a kdor ostane na tej vrtčevski stopnji razumevanja, ostane POHABLJEN, in ni mu moč razumeti Jezusovih Besed in Življenja, ki so ga kasneje potrdili tudi svetniki. Začno se z Jezusom prepirati glede družine (= svobodne spolnosti in zapravljanja časa), in raje prisluhnejo pripovednikom, ki spodbujajo spolni nagon, da bi se cerkve popolnile in bi bili lahko judom in muslimanom in evangeličanom ravni.

    Ja, Pot ima različne faze: začetno, srednjo in končno. končne ne more doseči NIHČE, kdor natančno ne posluša navodil in nasvetov. In kdo jih ne posluša, četudi se morda dela, da jih posluša? Kdor je v grehu, govori Gospod.

    Naprej prijatelji, to ni še nič. Hieronimov problem je, da je strahovito hitro zadovoljen sam s seboj in svojimi zaključki. To je vsekakor velika ovira za Služenje. Po drugi strani pa Gospod tudi naše zablode včasih v dobro obrača, a če bi vsako zablodo hvalili, bi v peklu, ne v nebesih, pristali.

    Pa Bog nam pomagaj.

    OdgovoriIzbriši
  11. Gospod Je, Gospod Je in zelooo pomaga; ljubeča misel k Njemu tesnobe izmije, srce izpolnjeno sije.

    Prebrala z zanimanjem, kako je Hieronim opravil nalogo, hvala za opisano. Iz vsega skupaj pa se tudi sama učila in se spominjala svojih izkušenj. Na tej Poti se začne ribanje, izpiranje in odmetavanje tistega delovanja nas, ki preprečuje napredek ali vedno znova vleče v stare vzorce, kamorkoli se premaknemo, evo ti, jovo na novo podobna viža delovanja. In zato je zrcalo Jone nujno. Da to uzremo, s hvaležnostjo sprejmemo in se potem pričnemo drugače obnašat, zavestno.

    Moramo spoznati, kam nas nek utečen mehanizem vleče. Kar nek nemir se začne porajat takrat in si lahko rečemo – štop, tole pa ne gre v pravo smer. Ta poligon življenja je kot drsalnica brez Gospoda, le pri Njem ali Njegovih dobimo za varno vožnjo vse; dobre zavore, pravi zemljevid, dovolj bencina ipd.

    Skrčim zgoraj povedano: KLJUČ je utrdit se v odnosu z Gospodom in Njegovimi, Gospoda zreti in potem se lahko Božja semena dele, prej pa je navlek starih karm.

    Hvala Tebi Gospod! Odprimo srce in oči, pogled vdan Mu besede žvrgoli, lep dan, m.

    OdgovoriIzbriši
  12. Me veseli m, da si spet našla stik z Gospodom. To je jasno tudi iz tvojega pisanja:

    "KLJUČ je (NAJPREJ) utrdit se v odnosu z Gospodom in Njegovimi, Gospoda zreti in (ŠELE) potem se lahko Božja semena dele, prej pa je navlek starih karm."

    Ta tvoja trditev je Pot svetih. A ne misli, da te bo vsaj eden od 1000h naših duhovnikov razumel: vsi hitijo med ljudi kot naš hieronim, brez da bi utrdili svoj Stik z Jezusom, in najprej postali NOVI. Sicer sem ga jaz poslal, on pa je šel pač k neki trgovki, ki mu je padla v oko :)))

    In tvoje opozorilo je resnično: četudi si krščen, morda celo kristjan, morda celo iščeš Pot za Kristusom, morda si Ga celo že vsaj enkrat začutil, kaj šele videl - vse to je ZAMAN, je le folklora, ko greš med ljudi, kajti takoj te stare karme nazaj ujamejo in igraš spet stare vloge, ki jih vodijo nagoni in človeška hotenja. A tega ne veš, ker karma deluje PRED razumom.

    PS: ker spet razmišljaš po Božje, omenjaš pa tesnobe, ti povem: to niso tvoje tesnobe, ampak od ljudi, s katerimi imaš opravka. In kot h. povem tudi tebi: ko te ljudje pozabijo, je konec vseh tesnob, če Ljubiš Gospoda.

    Matej 10,36: Kajti človekovi sovražniki bodo njegovi bližnji (ta Jezusova trditev in Resnica pa babici ne bo všeč).

    Aleluja in srečno!

    OdgovoriIzbriši
  13. hieronim piše:
    Pozdravljen !
    Uf, koliko napak v parih korakih. Res je smešno, kako se je vse izteklo. Čisto napačno sem prebral tvoja navodila, že v štartu sem šel iskat mamona, poimenovanega kot sicer moški spol. Tako sem bil vesel, da si mi zaupal nalogo, da sem vse pobrkal in takoj vključil sebe. Gre mi na smeh in na jok hkrati.
    Že dan preje sem prosil Gospoda, naj mi nakaže, katera lokacija je prava in tega moškega sem odmislil, ker ga poznam, se mi zdi. Nisem prav izpolnil naloge, zato je moral Čuječi Oče poskrbeti za iztek dogodka. Prilika zamujena….. O, rad Ga imam, bil Je tam. Dobil sem še večjo voljo do Gospoda, da me le ta norost prehitro kam ne odnese !!
    Ko delaš po ''frendovsko'', kar pa je en velik demon, takrat mu pustiš, da postaneš hinavska zver, ki s svojo igro privablja žrtev. Ves trud izgubi na moči, vse šibko znanje postane porozno, nezavedna karma pa nastopa kot gospa siva eminenca.
    Včeraj sem na parkingu srečal še znanca iz rane mladosti. Najraje bi se umaknil, (tudi on, se mi zdi) pa ni bilo več časa, v naslednjem hipu pa sem se spomnil tvojega nasveta iz mojega potovanja: ni strahu, če si z Njim ! Sicer nekaj starejši, dobro situiran z veliko storjeno napako v mlajših letih. Takoj je povedal, da se jezi na potomca, ker dela to pa to, sam pa je počel isto, kot se spomnim. Nikakor nisem našel prilike, da bi mu Gospoda vsaj omenil. Ko je hitro odšel, je ostala za njim neka težka meglena tema, name pa je že z naslednjim korakom pozabil.
    Joj, nimam se za vidca ali kaj podobnega, vendar je name prenesel, hvala Bogu le za kratek čas, nekakšno tesnobo. Takoj sem zmolil Očenaš in prosil Usmiljenega Gospoda kot Presežnega čez vse. V trenutku je tesnoba izginila. Tudi zvečer ob molitvi sem se spomnil nanj.
    Hvala,Jona,za edino možno rešitev ! Sem ze zopet ''usral'' ?
    Zaupam Gospodu. h.

    OdgovoriIzbriši
  14. Ni si se u..., ampak si še vedno neki 'šmeker', je videti. Poleg tega ne greš opravit svoje naloge do konca, torej si kot kakšno dete. A so otroci in
    ženske, ki opravijo Naloge.

    Napisal si:"Ko delaš po ''frendovsko'', kar pa je en velik demon, takrat mu pustiš, da postaneš hinavska zver, ki s svojo igro privablja žrtev. Ves trud izgubi na moči, vse šibko znanje postane porozno, nezavedna karma pa nastopa kot gospa siva eminenca."

    To je To, izpiši si in prebiraj, zakaj nekaj moraš storiti glede tega, ČAS PA TEČE 100/h.

    Kaj pa nam včasih drugega preostane, kot humor, do samih sebe, saj smo idioti na kvadrat! A glej, glej - Gospod je ravno take izbiral k Sebi!

    Gospod velikokrat popravlja napake svojih služabnikov, a če pogledaš nazaj, je bil tvoj prizor K'R NEKI.

    In glede okolja: NIHČE se ne more dobro spremeniti, če ne odide od tam, kjer je prej živel, in ga vsi poznajo. Dokazi:

    - Savel je Pavel postal zdoma,
    - Magdalena je postala Služabnica Gospodova zdoma,
    - sv Favstina je sveta postala zdoma,
    - Jezus je prvič zaživel zdoma že pri dvanejstih letih, ko je ušel v tempelj debatirat,
    - komune za odvisnike so po navadi daleč od doma, celo v drugih državah,
    . pa tudi tale jona in vsi, ki jih pozna, da so se res Spremenili, so to storili ZDOMA.

    Zakaj? Ker ti ljudje, ki te poznajo, ne dovolijo spremeniti se, ker te imajo na disketah v svojih glavah, in nehote zahtevajo, da deluješ po starem. Zato je rečeno, da so naši najbližji črni magi in Jezus Gospod reče, da bodo naši sovražniki, če bomo stopili na Njegovo Pot. Kajti njim NI RESNIČNO do Poti, in zato hote ali nehote PREPREČUJEJO iskrenim, da bi oni kaj storili. Mi pa se jim zaradi 'ljubezni' prilagajamo, in gremo v vice ali še dosti nižje.

    Včeraj sem eno upokojeno teto srečal, včasih kakšno rečeva, pa sem ji Boga že omenjal – sicer malo moli, ostali doma pa so brezbožni in celo Kaj nehote prekolnejo – pa mi pove, da je na fejsi, pa še oni telefon pokaže, da jo je hči naštimala. Sem rekel, da potem za Boga ni časa. In pravi, da je to pa res. Vidiš, tako je to s fejsbukom, pa instagramom, tviterjem: kdor na njih visi, le sebe prodaja, ZATO JE KONEC Z NJEGOVO POTJO DOMOV. Slišim, da je zdaj še g. nadškof Lj. začel tvitati ali kaj, pa OK, a se ne čudim, zakaj sta štajerska škofa tista, ki ju Gospod gleda. Vse to opazujem v duhu in tuhtam: Le kaj jima Gospod namenja, tamočnemu in onemu nad-, kajti iskrena sta videti v dušah, in ne popušča jima to, četudi kdaj vega, take pa Gospod vzgaja osebno, a takrat je strašen v svoji skrajni Ljubečnosti in Skrbi.

    Gremo se bat Boga, ker Gospod je dober, a NI TO, kar nekateri sanjajo.

    Alelujah!

    PS: ne vem, če ti je padlo na pamet nalogo dokončati, ali pač misliš, da sem ena stara mama??

    OdgovoriIzbriši
  15. hieronim piše:
    Niti čevljev nisem uspel zavezati. Nisem vedel, že ves dan, naj grem ali ne. Samovoljno nekaj spet brazdati,… upal sem in čakal, da dobim popravca. In Bog me Je uslišal !!!
    Šel sem, nekaj malega kupil in mu dal svetinico Usmiljenega Jezusa. Postal je rdeč, v zadregi nasmeh, kot otrok, nato mi je v zahvalo dal neko malenkost in dvakrat rekel hvala. Zahvalil sem se tudi jaz njemu. Hvala, Ljubi Jezus Kristus !!
    Hitim se borit z naravo. Kako je silovita, pa še vedno nič pred Njim !!
    Jona, hvala za lekcijo. Naj nas Dobri Oče vodi !
    h.

    OdgovoriIzbriši
  16. Slučajno sem kliknil tukaj, ko sem mislil nekaj drugega, pa si se ravno javil!

    Me veseli, da si opravil nalogo. Možak izza zunanjosti kaže nekaj mehkega v sebi in tudi lepega, če je demon odgnan. Lepo, lepo ...

    Če se boriš z naravo danes, se najbrž z vodo: nisi bil pripravljen? Kajti Gospod pravi, da moramo biti pripravljeni, ker On vedno pride kot tat, nenapovedano, in če takrat ni naše srce goreče Zanj, smo zamudili priložnost za Srečo.

    Dobri Oče nas nenehno vodi, vendar če ne poslušamo, si zaman želimo. Ne spi torej, zdaj je čas, da se zbudiš do konca! Lp

    OdgovoriIzbriši
  17. HVALJEN JEZUS !

    Kar se intenzivnih duhovnih vaj tiče verjanmem. Naj to potrdim v telesnem smislu; letos sem na obnovitveni rehabitaciji dobila mladega zelo zagnanega fizioterapevta, pri telovadbi je zahteval, da natančno opravljam vse vaje, dajal mi je vedno težje vaje. Bilo je težko, vendar so se pozitivni učinki hitro pokazali.

    Kar se Stične tiče imaš prav, vendar nekaj ni za zanemariti; od teh 6000, ki so se udeležili Stične jih bo verjetno bolj malo, ki bodo žurali po diskih in se opijali, izmed njih pa jih po nekaj tudi odšlo po poti intenzivnega iskanja GOSPODA.

    Lep dan.
    ZBOGAM babica.

    OdgovoriIzbriši
  18. Pozdravljena babica! Intenzivni tedni so res močnejši, a se tudi veliko hitro izgubi, če smo nemarni. Kar pa sami pridobimo skozi dolgoletno bitko, je to vedno naše, četudi je malo.

    Seveda so dobre in slabe plati, a Jona tukaj piše o implementiranju Zadnjega koraka na Poti, zato opozarjam na odklone (gledano s tega stališča), kajti SLABE NAVADE JE VELIIIIIIKOO TEŽJE POPRAVITI, kot se kaj novega naučiti. Opisal sem eno tako slabo navado: po maši iti v gostilno. Ta metoda namreč v vice vodi, ne Domov.

    Jonov 'opomin' podpirajo vsi svetniki, s sv. J.M. Vianejem na čelu. Če pa kdo ocenjuje, da so svetniki zastareli, je demoničen.

    Pa Bog s teboj babi, močna b'la.

    Grem švasat, ker je nerodni voznik tračnico polomil.

    OdgovoriIzbriši
  19. hieronim piše:
    Pozdravljen !
    Čredni nagon, spolni nagon,….. vse to je črni, ki vse to spretno in iz ozadja servira. Zakaj se cerkve borijo za vsako ovčico posebej, tudi če ni čisto za v čredo, je jasno.
    V glavnem denar, potem pa še vse ostalo kar se posledično njega tiče. Na limance uboga mladina prihaja, nič hudega sluteča, v prepričanju, da je Bog ena sama tolažba in toleranca in razumevanje….. Pogoje pa zamolčijo ali le tako, mimo grede omenijo. Tako mladi ostajajo zmanipulirani še tam, kjer pa res ne bi smeli biti. Če bi pred shodi, koncerti, druženji, katerih EDINA tema je Bog, tej redki mladini, ki še (če)prihaja k mladinskemu verouku, kateheti in objavljalci na družabnih omrežjih, malo bolj razložili pomen in smisel takih druženj, bi marsikdo odšel bolj zadovoljen, marsikoga pa tudi nebi bilo.
    Delilci vabil in organizatorji so dali več poudarka na urnik dogajanj kot na samo temo. Kot si napisal v patrovem blogu, fuzbal je fuzbal, evangelij pa je Gospod ! Le zakaj bi se potem mladi odločali za duhovščino, če jim je pa itak vse požegnano ? Nima smisla…..Pa še k maši jim potem ni treba iti najmanj do Božiča. Organizatorji se pa samo čudijo : vse smo jim nudili, vse je dovoljeno, po fešti jih pa ni in ni nazaj. Nehvaležna mladina, potem pravijo.
    Verouk nazaj v šole, nujno, ker to ni problem samo te generacije ! Volitve bodo !!
    Svetega Leopolda Mandiča je samo v Splitu čez noč obiskalo 50.000 ljudi !! Če bi vsi ti ljudje hodili redno k maši, bi cerkve pokale po šivih.
    Res je, ko praviš: le tista peščica ta pravih bo ostala in ti bodo Resnični oznanjevalci Besede. Tudi razna objemanja in plesanja in solze, ko je ljudi resnično prežel Sveti Duh, sem že videl PO podobnih zamerikaniziranih dogodkih… hitro gor, hitro dol. Koliko navijačev je šlo takoj po zmagi metat na koš ?
    Ne sodim, le opažam po svoji kratki pameti. Niti ne vem, ali sem zadel bistvo, čutim pa, da nekaj ne štima. Poskušam le zagovarjati Gospoda.
    Ljubi Bog, usmili se nas in nam daj svetnikov ter s Tabo prežetih !
    h.

    OdgovoriIzbriši
  20. Ja, naša pisanja niso za množice, ampak za tiste inteligentne iskalce, ki iščejo, iščejo - pa do sedaj niso našli - Gospoda. Tukaj sem obljubil, da kdor bo sledil, bo prej kot slej videl Gospoda - vsak dan in kadarkoli. In če to lahko rečem, potem tudi prepoznam poti, ki NE vodijo nikamor. A kot pravi babica: bolje da pir žulijo, kot šnops. "Naš mulc pa le pir pije, nič žganega - tako sem vesela!!" :))

    Res, tudi evangeličanski 'cirkus', četudi zna biti avtentičen, prinaša malo, če te Gospod ni opazil, da si resničen. Kajti potem začne povsem drugače delovati s kandidatom - o tem smo veliko pisali in še bomo: čeprav je takrat skrajno uvideven in ljubezniv, Sveto pismo pove in res je tako - takrat je v tej svoji mili vzgoji tudi STRAŠEN. Kajti vzeti mora duši vse, kar jo ali jo bo oviralo pri razvoju Ljubezni.

    Vsem ostalim pa pusti njihove žurerske želje, a rezultati ne gredo na Njegov račun, temveč naš.

    Obstajajo indikatorji, ali je nekdo resničen ali je lažni prerok, lažni duhovnik, guru. Tudi tega bednega Jono je treba dati na taka testiranja. No, ena točka pravi:

    Ali sledi Evangelij ali ga potvarja svojim idejam ali celo zavrača?

    Če bi po teh kriterijih gledali, je današnja Cerkev večino časa in dela - HERETIČNA. Kaj je heretičnost, sem dobro preštudiral, ker mi je kaka eminenca dala vedeti, da so moja srečanja z Gospodom in Očetom - le fantazme. Šel sem študirat te 'fantazme', in spoznal, da fantazirajo, Gospod v meni pa raste in raste, in moram Ga dajati naprej, da se ne razpočim, kot tista žaba, ki je hotela dopovedati drugim žabam, kako veliko kravo je videla.

    Moramo biti ponižni, a ko pripovedniki Jezusove besede obračajo po svoji koži in denarnici in časti, ne potrebujemo biti prav nič ponižni, ko jim prijazno razodevamo Živega Gospoda. Sebe ni za braniti, Gospoda pa za ceno življenja. In to si na koncu napisal:

    Poskušam zagovarjati Gospoda.

    Aleluja! V tebe prihaja Duh starih svetih mučencev, ki so Cerkev obdržali na pravem tiru. zdaj pa je vse še težje, kajti pomanjkanje moških hormonov iz cerkvenih 'očetov' dela mame, Cerkev postaja stara mama, in počasi jih bo za klicati maman in ne abbe, oče.

    Moški je potencialna povezava z Gospodom, ženska z Zemljo. Ko se združita, je proizvod nek vmesek: ženske začno kavče in velike ekrane in nove kuhinje v cerkve vlačiti; župniki bodo hišniki za ograje malat, mladina pa bo pri mamah vedrila in imela zabave v apsidi cerkve ali zadaj na dvorišču.

    Jona pa bo šel Domov.

    Pa nadaljuj hieronim.

    OdgovoriIzbriši
  21. Sem se kar nasmehnila ob naslovu 72. čivka, tole pa bodo šle dlake pokonci nekaterim in brž na okope, branit organizirano veseljačenje … Spomnim se svojih tipanj in želja pred leti biti del nekega podobnega poskusa udejstvovanja, a po Gospodovi Previdnosti ni šlo. Ker že prvi stik s takšnim načinom je odvračal, puščal nekaj praznega v notranjosti in sprožal tisti instant sladek občutek, ki pa je bil že rdeči alarm za drsališče v posvetno zemljeno oranje življenja. Vse se na koncu konča s površinskimi odnosi, nepovezanimi kramljanji in pečenimi hrenovkami; stala sem ob strani, opazovala in na koncu – zbežala!

    V človeku se sčasoma zbuja zmožnost prisluhniti Božjemu v srcu; če zaznamo pristno veselje, da smo v umiku, kjer smo povezani v duhu z Njim in z Njegovimi, potem je to to. Zaradi urejanja stvari, sem bila te dni izven službenih obveznosti in tole lahko povem - kakšen ljubi Gospodov Mir je bil, kljub urejanju nujnih stvari, je bilo v srcu mirno, molila sem tiho. Ko nisi z ljudmi, torej se ne družiš v teh masah, oni ne mislijo nate in NI TESNOB.

    Čiv je ta prav, da se začne ločevat rajanje v religiji in iskanje Gospoda v Evangeliju in še naprej. Za to slednje pa nas Pot vodi v UMIK in TIŠINO.

    Hvaljen Jezus in hvala Njegovim, ki detajle na Poti nam pojasnjujejo, lep dan, m.

    OdgovoriIzbriši
  22. Pozdravljena m! Dobro je, da si zbežala od pečenih hrenovk občestvenega druženja, a nihče tega ne more razumeti, če mu ni dano po Božji usodi.

    Prav govoriš: umik-učenje-Najdenje; potem pa iti med ljudi in jim dati kako kapljo Božjega.

    Ravno včeraj sem bi 'obtožen', da sem postal veseljak in zelo smešen (ko sem oponašal fejsbukarje - vsi prisotni so bili), pa sem odgovoril: "Vedno sem bil tak, a če pusto faco srečujem na ulici, sem tudi sam tak zanjo." Nekoč sem slišal, da je duhovni učitelj kot ogledalo, zdaj pa vidim, po odzivih ljudi, da sem tudi sam en špegu: če se z barabo srečava, ima močan občutek, da sem baraba, ker nekaj pretečega začuti; če srečam običajne ljudi, ki so prijazni, pravijo, da sem prijazen in zabaven; če srečam navadne ljudi, ki so potuljeni, mislijo, da sem potuljenec tudi sam - ko pa mi končno po nekaj letih odzdravijo nazaj, se pa čudijo, kako sem se jaz spremenil, ha ha!

    In če pogledamo Gospoda, ki je Jezus, je bil tudi On tak: grdobe so Ga za grdega imele, lažnivci za lažnivca, dobri ljudje za dobrega človeka, Božje navdahnjeni pa za preroka in Božjega Sina in Gospoda.

    Drugače pa je, če si nekaj, nek kaliber, če si npr. uslužbenec na občini ali v zdravstvu: takrat pa si za narod samo ovira do izpolnitve njihovih želja, čim si vsaj malenkostno zahteven. Potem pa doma poležujejo in tuhtajo, tuhtajo, tuhtajo nate s tesnobami sveta, kako bi te omedili ali opetnajstili. Zato je rečeno, da je bolje z živalmi ali drvenimi kladami delati, z asfaltom ali mrliči; a tudi takrat imaš stik z živimi, in spet si na istem. Od tod torej stari sveti puščavniki. In, kot praviš, začetek Poti je UMIK. Sicer je nemogoče začeti. Cerkev pa še vedno krofaste bogoslovce in novomašnike pošilja direkt v folk, pozabljajoč, da se nič ne ve, kje je bil in kaj je počel Jezus Kristus od 12. do 30. leta starosti. Resnično, resnično, povem, vam:

    PRIPRAVLJAL SE JE.

    Pa Bog s tabo in vsemi vami.

    OdgovoriIzbriši
  23. Danes praznuje prerok Jona. Jona vse najboljše za GOD,še mnogo uspehov in BOŽJEGA blagoslova pri blogu.

    GOD je v angleškem prevodu BOG. V mojem otroštvu smo god imenovali osebnji praznk, ki smo ga obhajali na praznk svetnika po katerem so nam starši in botri izbrali krstno ime. Kasneje se je namesto goda žačel praznovati rojstni dan. To pa je neki kmečki modrijan takole razložil; rojstni dan ima vsako tele, GOD pa samo krščen kristjan.

    BOG Z VAMI !!!
    Pozdrav babica

    OdgovoriIzbriši
  24. Draga babi, hvala za čestitko, naj mi pravi Jona pomaga, da bi v življenju uspel spreobrniti h Gospodu vsaj kak promil ali procent tistih, ki jih je on v Ninivah. No, moji načrti so še večji: pomagati vsaj enemu iz tega in enemu iz prihodnjega roda, da bosta pričala Nauk o Ljubezni do Gospoda (ne le vero in ljubezen do ljudi), ki je uresničitev Prve Božje Zapovedi, na kateri visijo vse druge.

    Tudi sam sem že kot mulc opazil, da je god=Bog, v zadnjem času pa opažam, da slovenščina izvira iz sanskrita, in je (slovenščina torej) temelj večine evropskih jezikov.

    Tudi besda U-BOG je zanimiva, ker je le materialno ubogi lahko blizu Bogu. Biti V-BOGU.

    Dobro si povedla glede godu, tudi sam ne dam veliko nanj, četudi mi je oče vedno govoril, naj kaj zmolim k svojemu svetniku. In res: vsak hudič ima rojstni dan, god pa samo kristjan!

    No, pa smo tam: spet bom moral pripovedovati, kdo je sploh kristjan: še sanja se nam ne, kako visok standard je biti kristjan, a ko pomislim nanj, mi sveta norost iz srca v glavo skoči, in bi kar vpil v nebo od veselja.

    Trenutno v Slo. ne poznam nobenega živega kristjana. Zato me pa heretizirajo včasih. Aleluja!

    Ta hip je šel mimo okna nekdo, ki je v telefon razlagal, da danes ga ni, jutri ga ni ... Sem skočil k oknu in kriknil: "Kaj boš pravu da te ni, če tukej si!" To je Franc Košir pel, ko sem bil mulc.

    Vidiš, pa je bilo znamenje: delajo se kristjane, ko pa je treba malo kri spustit, pridigajo: "Ne morem - danes me ni, jutri me ni, drug teden mogoče, če sploh bom!"

    :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

    Aleluja s tabo!

    OdgovoriIzbriši

Blogger vsili nek sistem preverjanja s sliko, da vidi, če niste robot. Prosim, znajdite se, včasih deluje, včasih pa so težave? Lahko komentirate kot 'anonimni', 'ime' ali 'Google Račun' - vaš račun bo povsem neviden tako bralcem kot avtorju bloga.

Komentarji, nepovezani s temo ali neumestni (npr. zahteve po dokazih o obstoju Boga in podobne neumnosti), se brišejo.

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.